Adres: Altunizade Mah. Yetimhane Sk. No: 8/3 Üsküdar – İstanbul
0 (216) 530 31 25
0 (216) 530 31 74

81 İlde Öğretmenler İçin Çevre Konulu Hizmetiçi Eğitim Başladı

hizmetici00

ÇEKÜD( Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği )ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile 2-5 Eylül 2014 tarihlerinde eş zamanlı olarak 81 ilde, Milli Eğitim Bakanlığı’nda görevli öğretmenlere yönelik “Çevre Konulu Eğitici Eğitimi Kursu”  İstanbul  ili Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 02 Eylül 2014 09.30’da açılış programı ile başladı.

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin konferans salonunda yapılan kursuna açılış programına Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Osman Demirel, Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Yıldız, ÇEKUD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dikici ile kursiyer öğretmenler katıldı.

Çevre Konulu Eğitici Eğitimi Kursu ve uygulaması hakkında verilen sunumun ardından programa protokol konuşmaları ile devam edildi.

Protokol konuşmalarında ilk sözü alan ÇEKÜD Yönetim Kurulu Üyesi  Mehmet Dikici ÇEKUD faaliyetleri hakkında bilgi verdi.  Dikici’nin ardından kürsüye gelen Şişli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü konuşmasında, “Çevre ve doğa konularında hepimizin bilgi eksikleri var. Bu kursun sonunda bunların tamamlanacağını ümit ediyorum. Bu kursun açılmasında Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte rol alan ÇEKUD’a teşekkürlerimizi sunuyorum.” diyerek çevreye duyarlı bir nesil yetiştirme konusunda öğretmenlerimize çok büyük iş düştüğünü ifade etti.  Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Osman DEMİREL de  konuşmasında, Biyolojik Çeşitlilik, Korunan Alanlar, Ekoloji konularında ve 1.Bölge Müdürlüğü’nün faaliyetleri, hedefleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Çevre Konulu Eğitici Eğitimi Kursuna Çevre ve Şehircilik, Orman ve Su İşleri Bakanlıkları (Orman Genel Müdürlüğü ve Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü) da eğitici görevlendirerek destek veriyor.

Çevre Konulu Eğitici Eğitimi Kursunda;  teknolojik ürünlerin, aşırı tüketim alışkanlıklarının, israf ve gösterişe dayalı ben merkezli yaşam felsefesinin, endüstriyel kirlenme ile başlayan çevre sorunlarını son derece genişlettiği göz önünde bulundurularak halkımızı bilinçlendirmede öğretmen-öğrenci arasındaki etkili eğitim-öğretim yöntemi araç olarak kullanılacaktır. Çevre bilinci ve sorunları hakkında donanımlı hale getirilecek öğretmenlerin bilgi birikimlerini öğrencilere aktarması ile çevrenin korunması ve geliştirilmesi, çevre sorunlarının çözümlenmesi konularında örgün ve yaygın eğitim kurumlarının katılımları ile geniş bir fayda sağlamak amaçlanmakta.

Bu program çerçevesinde; Çevre ve Ahlak, Ormanların Önemi, Ormanların Faydaları, Türkiye’nin Orman Alanları, Doğa Koruma ve Biyolojik Çeşitlilik, Ekoloji, Çevre Kirliliği ve Etkileri, Çevre Kirliliğini Önlemek İçin Alınacak Önlemler,  Küresel Isınma, İklim Değişikliği,  Atıklar ve Geri Dönüşüm, Yenilenemez Enerji Kaynakları, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Enerji Kirliliği, Enerji Verimliliği gibi çevre konuları öğretmenlere özlü biçimde aktarılacak, eğitimin son gününde ise  yerel çevre sorunları ile ilgili atölye çalışması  yapılacak.

02 Eylül Salı günü başlayan  Çevre Konulu Hizmetiçi Eğitim Programı, 5 Eylül Cuma günü sona erecek ve başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.